Författarbesök på bloggen av Gabriella Poopuu Kjeilen.

Så var det dags för ett författarbesök på lilla bloggen.

Dessutom har ni chansen att vinna denna författares eminenta bok på min författarsida på Facebook. Tävlingen börjar på måndag( 26 Januari) och avslutas söndagen den förste februari. På ylvaleeförfattare-sidan på Facebook alltså. Var med och dela sidan, gilla sidan och svara på frågan i inlägget så är ni med och tävlar om Gabriellas bok Mellody Looh- födelsemärket.

På Gabriellas blogg har också en gäst hittat in och det är – JAG! och hos Gabriella kan du tävla om en av mina böcker- Eldbunden.

10921924_10152712249313667_527311904_n (1) 10945448_10152712249318667_1320620041_n10937402_10152712971203667_1631084502_n

Författarpresentation:

Gabriella P. Kjeilen debuterade med boken ”Mellody Looh – Födelsemärket” i september 2014 på hennes egna förlag: Poopuu Förlag. Födelsemärket är första delen i en fantasy och spänningstrilogi för unga vuxna och tvåan är planerad att komma hösten 2015.
När hon inte skriver sänder hon podcasten Skrivlust, jobbar i butik, tränar och försöker samtidigt finna tid för sin lilla familj som består av hennes man Daniel och deras katt Fluffy. Hon drömmer om att kunna jobba heltid som författare, men om det inte skulle gå vill hon gärna bli radiopratare på riktigt och sända ett eget program.
Hon började skriva redan i unga år och har förutom att skriva fiktiva berättelser jobbat extra på tidningen Jönköpings Posten under tre års tid samt haft praktik på ett flertal andra tidningar, något hon älskade. Men hon har alltid haft förkärlek till att skriva noveller och romaner och känner att det nog är det hon ska satsa på snarare än tidningsartiklar, även om detta självklart kan vara något man skulle kunna kombinera i framtiden.

Favoritförfattare: Emma Andersson, Tahereh Mafi och Veronica Roth för att nämna några.
Tv: Game of thrones är en solklar favorit. Högt på listan ligger även vampyrserier såsom The Vampire Diaries och The Originals. En annan favorit är serien Angel som jag troligen skulle kunna se hur många gånger som helst utan att tröttna. Love it!
Film: Jag är inne i en period då jag gärna vill se filmer som får mig att må bra. Komedi och romantik står därför högt på listan. Men självklart tittar jag även på fantasy och sci-fi så fort tillfälle ges.

Det är ju alltid kul med besök på bloggen och naturligtvis har jag lite egna frågor till dig. Håll i dig nu!

 1. Hur kom det sig att du började skriva? När började du skriva?
  Jag vet faktiskt inte vad det var som fick mig börja skriva. Det är bara något jag alltid har gjort. Något jag alltid har fått höra att jag är duktig på.
  Under min uppväxt hade jag det jobbigt hemma med en våldsam pappa som drack för mycket och i skolan var jag mobbad av många vilket gjorde att jag tyckte om att drömma mig bort och det var en stor anledning till att jag började skriva mer, även om jag hade skrivit redan innan. Det var ett sätt för mig att uttrycka mig. Få ur mig alla känslor och sätta ord på dem. Oftast skrev jag inte om mig själv utan jag skrev om fiktiva personer vars berättelser förmedlade samma känsla som jag hade just då.
  Men jag minns som sagt att jag skrev redan innan mobbingen började. Redan innan jag kunde skriva själv så hittade jag på historier som min mamma skrev ner åt mig och så ritade jag bilder till texten. Då handlade det oftast om katter som gick på äventyr i skogen och träffade på en massa andra djur. Rätt roligt att läsa såhär i efterhand!

 2. Fanns fantasy alltid som en tänkbar genre för dig? Varför blev det just fantasy och inte SF eller skräck?
  Jag blev först intresserad av fantasy när jag gick gymnasiet och en av mina vänner drog med mig för att titta på Twilight på bio. Jag fastnade för varulvarna direkt och började mata mig själv med mer fantasy i både film och bokform. Innan gymnasiet skulle jag inte säga att jag var något fantasyfan överhuvudtaget. Hemma tittade jag inte på den sortens filmer eftersom pappa inte tålde det så det var först när jag flyttat hemifrån som mina ögon öppnades för den genren. Sen har jag inte riktigt lyckats släppa den helt enkelt.
  Att det just blev fantasy var väl helt enkelt för att jag började fantisera om formskiftare och stora tigrar och sen blev det som det blev mer eller mindre. Science fiction är en genre som jag är väldigt glad i men jag tror aldrig att jag skulle kunna skriva något som är rent science fiction utan då kanske en fantasybok med inslag av sci-fi. Kanske kommer det i framtiden! Skräck däremot har aldrig varit något för mig, varken i filmer eller böcker. Jag har aldrig riktigt förstått grejen med att skrämma upp sig själv på det viset.

 3. 3. Vad handlar din bok om? Vad tycker du att du som författare vill lyfta för tema i din egen bok?
  Min bok handlar om Mellody som är en ung kvinna som försöker hitta sig själv, skulle jag väl säga. Boken tar sin början här i Jönköping där hon lever helt ovetande om vem hon är och var hon kommer ifrån. Det äldsta minne hon har är att hon vaknade upp på ett sjukhus med minnesförlust. Allt som hände innan det är borta. Men snart börjar minnesbilder och även varelser från hennes förflutna dyka upp och leder henne tillbaka till hennes hem: planeten Lavida. Här tror hon att hon äntligen ska få passa in och få svar på sina frågor men istället hamnar hon mitt i ett krig mellan ont och gott där det är näst intill omöjligt att skilja vän från fiende…
  Jag vet inte om det är något speciellt tema jag vill lyfta med boken men jag gillar starka känslor och dessutom har jag alltid varit fascinerad av kampen mellan ont och gott. Så det var väl det jag ville få med, helt enkelt. Hur flummigt det än kan låta!

 4. Din största skräck och glädje som författare är?
  Åh det var en intressant fråga. Min största glädje är väl att få göra det jag älskar. Att få skriva och umgås med mina karaktärer i en värld som jag själv fantiserat ihop.
  Största skräcken är jag faktiskt inte säker på. Jag är rädd för det mesta känns det som. Livrädd varje gång jag väntar på en recension exempelvis. Men jag tror att den största skräcken just nu är att folk kanske ska bli besvikna på de kommande delarna i serien. Jag har ju fått höra från många att jag satt ribban högt efter första så den skräcken finns självklart där. Annars vet jag faktiskt inte. Att fel skådespelare skulle spela mina karaktärer i en framtida film kanske. Det hade varit katastrof!

  5.Du är inte bara författare utan driver också ditt eget förlag. Varför valde du att starta eget?
  Jag valde att starta eget eftersom jag inte kom in på något annat förlag men ändå ville få ut min bok. Anledningen till det är att jag helt enkelt trodde på den och det gör jag fortfarande. Många i min omgivning var nyfikna och båda mina lektörer trodde på manuset, vilket gjorde att även jag gjorde det. Men om jag hade fått välja hade jag gärna blivit utgiven av ett annat förlag eftersom jag aldrig någonsin sett mig själv som egenföretagare. Det är helt enkelt inte min grej, men som det ser ut nu får det helt enkelt ta och bli min grej 😉
  Jag har en skylt som hänger inne på mitt kontor där det står ”Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen” och det har väl blivit lite av mitt motto. Vill man nå någonstans får man helt enkelt se till att göra det, inte bara sitta och drömma om att nå dit. Så det var också en anledning till att jag beslutade mig för att faktiskt ge ut den själv. Jag kunde inte bara sitta och vänta på att jag skulle bli utgiven, för just då kändes det aldrig som om det skulle hända. Jag var tvungen att ta första steget själv. Kanske blir jag utgiven i framtiden, men nu har jag i alla fall tagit några steg i rätt riktning!

  6.Om du fick fantisera helt fritt vad är din största skrivardröm då? Miljonupplagor? Filmrättigheter? Ära? Nobelpriset i litteratur? Vad??
  Åh, filmrättigheter är ju min stora dröm. Att skriva en storsäljare som ges ut i flera länder och översätts till flera språk. Komma ut på ett stort förlag … Ja, drömmarna är många. Men att få vara med och göra någon av mina böcker till film vore det ultimata (i USA då förstås, inte här i Sverige, haha)!!

Du hittar Gabriella på hennes blogg www.gpkjeilen.blogspot.com
Förlagets hemsida: www.poopuuforlag.se
Facebook: www.facebook.com/gpkjeilen
Twitter: @gpkjeilen
Instagram: @mrskjeilen

1 thought on “Författarbesök på bloggen av Gabriella Poopuu Kjeilen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s