Helgen som blev starskottet

I helgen tog jag och ungarna tåget. Bort en stund, vila hjärnan från hemma och strosa på stan. Kalmar var målet och solen hittade oss nästan på en gång. Vi gick och gick och gick och solade och strosade och fikade och käkade och pratade. Visst är det märkligt att man ibland behöver åka bort för att komma ihåg att man behöver prata och garva ihop. Finnas till tillsammans.  Morgonen började med en klädkris a la primadonna för yngsta dottern(mamman var sträng och förbjöd dotter att gå med bara ben så tidigt på morgonen. Översittarfasoner ansåg yngsta pärlan och krisen var ett faktum där hela garderoben måste gås igenom i jakten på nya fina kläder.) och vi kunde därav konstatera att en språngmarsch var nödvändig för att hinna till tåget. Med en minut till godo och personligt rekord i springa-till-perrong-upp-på-tåg andades vi ut och började rulla.

Det här var en bra dag. En ladda-upp dag. Välbehövligt för alla inblandade.

Den här vecka kör vi  igång höstens projekt. Stora dottern ska börja träna. Hon har skrivit upp sig på Pilates och jag stöttar och hejar på henne. Jag ska börja redigera mitt senaste manus. Hon och lilltjejen stöttar och hejar. Lilltjejen har också mål så klart men de är ännu så pass diffusa och förändras från dag till dag så vi andra stöttar och hejar på det som hon bestämmer sig för för stunden. Så den här dagen var till för det, stöttning och snack innan vi allihop snöar in på det vi tycker är roligt och viktigt.

Underbart väder fick vi också. Sol vid kajen och mycket promenader. Lite shopping och mycket fönstershopping. Träffade en kompis som jag inte sett på flera år. Underbart.

Redigeringen då? Jo, jag började igår. Två kapitel hann jag med att läsa igenom och göra ändringar i. Tre timmar tog det. Det här blir bra. Kommer ta tid. Men det blir super till slut. Superduper faktiskt. Så den här dagen behövdes.

Nu kör vi, ända in i kaklet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s